Synlighedsdag i Århus var en velbesøgt succes

Synlighedsdagen den 4. oktober blev afholdt med stor succes, da cirka 140 mennesker mødte op for at høre om ensomhed, social isolation og stærke personlige beretninger.

De mange deltagere sad og lyttede med stor opmærksomhed ned mod enden af foredragssalen på DOKK1, hvor oplægsholderne fortalte om ensomhed, social isolation, samt personlige beretninger om at føle sig misforstået, anderledes og alene.

LivaRehab hjalp med planlægningen op til arrangementet og stod også klar da dørene åbnede. Der blev talt med mange mennesker, hvilket har hjulpet med at bringe budskabet ud om, at der er hjælp at hente hos LivaRehab.

De omkring 140 deltagere var en blanding af senfølgeramte, pårørende og folk der arbejder med at hjælpe de senfølgeramte.

Der blev til arrangementet doneret en del bøger om senfølger af seksuelle overgreb samt noget kunst, som blev udloddet til deltagerne af arrangementet.

Tema om ensomhed og isolation

Målet med dagen er at sætte senfølgeramte af seksuelle overgreb i fokus, så deres problematikker forhåbentligt på længere sigt kan blive mere synlige i samfundet.

I Aarhus var temaet i år 'Ensomhed og social isolation', da mange senfølgeramte oplever, at det er svært at omgås i sociale relationer. Dette ender ofte med ensomhed og manglende mod til opsøge nye og positive relationer eller fællesskaber.

Synlighedsdagen i Aarhus blev arrangeret af: REDEN AARHUS, CSM MIDT NORD, JOAN SØSTRENE AARHUS, MIDTJYSK SPOR, KVISTEN OG LIVAREHAB MIDTJYLLAND