Hvor mange socialt udsatte mindreårige skal ende i prostitution før vi handler?

I dag kan vi under overskriften ”Hver femte ung synes, at sex for gaver er i orden” læse i Politiken at omkring to ud af fem unge i alderen 15-20 år synes at det er i orden at give penge for seksuelle ydelser.

Det tal er bekymrende, mener LivaRehab – center for skadevirkninger af prostitution.

”Vi ved fra vores intensivt arbejde om forebyggelse af gråzoneprostitution  og rehabiliterings arbejde med de mennesker med prostitutionsskader at man kan få både fysiske og psykiske skader, og at skadevirkningerne kan følge den unge i mange år frem. Derfor er det bekymrende udvikling, at internet og diverse datingsider har gjort vejen ind i prostitution så nem. Særligt når vi ved at socialarbejdere, der arbejder med udsatte unge, ikke føler at de viden og redskaber nok til at håndtere problemet, siger centerleder Flora Ghosh

Hun efterlyser derfor politisk handling og mere undervisning af socialarbejdere på området.

”Vi ved at vejen til prostitution er kortere for udsatte unge, unge der er anbragte, har oplevet dybt omsorgssvigt. Indtil videre har det ikke været en politisk prioritet at ændre på det. Og det undrer mig, når vi så ofte hører politiske taler om tidlig indsats, forebyggelse og fokus på udsatte børns vilkår. Hvor mange socialt udsatte mindreårige skal ende i prostitution før politikerne handler?”

Det er på tide at vi som samfund tager et samlet ansvar for at vi kan tilbyde vores en ungdom uden denne risiko, mener LivaRehab, der derfor har taget initiativ til en international høringskonference om emnet på Christiansborg, der med deltagelse af politikere og fagfolk løber af staben den 4. februar.