Ny frivilligkoordinator er klar til at løfte

1. september var der vagtskifte på frivilligkoordinator-posten. Vi fik sagt farvel til Amalie og goddag til Maria. Nedenfor er en kort hilsen fra Maria.

Hej, jeg hedder Maria og er blevet som midlertidig frivilligkoordinator i LivaRehab København frem til den 15. november 2019.

Jeg kommer til at stå for koordinering af vagskemaer for frivillige og oplæring af nye frivillige, samt den daglige kontakt (frivilligkoordinator tlf.: 53716102 og mail: ma@livarehab.dk).

Jeg blev færdiguddannet socialrådgiver denne sommer, og har under min studietid været i praktik på et børnehjem på Filippinerne. Da jeg kom hjem fra mit praktikophold og tilbage til skolebænken, kunne jeg mærke, at jeg havde brug for at lave noget, hvor jeg kunne gøre en forskel for andre nu og her, ligesom for børnene på Filippinerne.

Jeg startede som frivillig i LivaRehab i foråret 2018 efter jeg havde været med mit studie ude og høre et foredrag hos dem om organisationen, og jeg fik med det samme en stor interesse for dette område, både fordi selve arbejdet lød meningsfuldt og spændende, og fordi det er en målgruppe, der er ’’overset’’ i systemet.

Som frivillig har jeg primært varetaget den anonyme telefonrådgivning samtidig med, at jeg har opholdt mig på LivaShelter og brugt tid med kvinderne og deres børn. Jeg har derudover deltaget i et smykkeprojekt i LivaCreation, og været med til forskellige arrangementer såsom loppemarked, julehygge, kursusophold og undervisning for frivillige.

Det giver mig så meget livsglæde at kunne være med til at hjælpe mennesker, der er i udsatte positioner. Den direkte kontakt med deltagerne gennem rådgivning eller ved en hyggelig og uformel samtale er bl.a. en motiverende faktor for mig, da det er dem, man gerne vil være med til at skabe en forandring for.

Jeg glæder mig til de nye spændende opgaver og udfordringer, der følger med stillingen som frivilligkoordinator, og til at få et endnu større indblik i, hvordan organisationen arbejder og kører rundt.

Mange hilsener

Maria Mundus Arnfred