Ny dør for rådgivning åbner sig for udsatte i Næstved

Ny dør for rådgivning åbner sig for udsatte i Næstved

29. september 2019
Udsatte borgere i Næstved med senfølger af vold, incest, seksuelle overgreb eller prostitution kan nu få gratis og anonym rådgivning. Tilbuddet er for alle borgere i målgruppen

Konsekvenserne af vold, prostitution og seksuelle krænkelser er ofte enorme. Mennesker, der bærer rundt på den slags oplevelser, er ofte stærkt traumatiserede og ramt af en bred vifte af sociale udfordringer. Udfordringer, der ikke bare præger dem selv, men også deres børn og anden nær familie. Undersøgelser viser tillige, at tabuet er så magtfuldt, det kan være svært, ikke bare at erkende, men også at finde modet og styrken til at søge hjælp. Og ofte står de meget alene med udfordringerne. Men nu er der hjælp at hente.

Mandag den 30. september åbner LivaRehab Sydsjælland for første gang dørene op for åben anonym rådgivning. Tilbuddet er gratis og gælder for alle borgere i og uden for Næstved.

Rådgivningen finder sted hver mandag kl 13- 15 i Næstved Frivilligcenter, Farimagsvej 16 og klar står dygtige og erfarne rådgivere klar til at hjælpe mennesker med skadevirkninger af incest, vold, seksuelle overgreb og prostitution. Både med at håndtere deres situation og med at etablere netværk i deres nærmiljø.

Direktør i LIVa, Flora Ghosh udtaler: ”Det er vores mål, at komme tættere på de udsatte borgere fysisk, telefonisk og digitalt. Vi ved, at de har brug for tilgængelig, helhedsorienteret og specialiseret hjælp, hvis vi skal hjælpe disse mennesker godt og trygt videre. Og det kan vi i LIVa som få levere. Derfor er vi også utrolig glade for at kunne åbne for anonym rådgivning i Næstved”.

LIVa er en landsdækkende social organisation, som tilbyder hjælp til udsatte, med eftervirkninger af seksuelle overgreb, vold eller prostitution. Organisationen tilbyder en helhedsorienteret, tværfaglig og individuelt tilrettelagt indsats og støtter mennesker til få et meningsfuldt familie- og arbejdsliv, hvor deltagerne bliver hovedaktører i eget liv. LIVa, der blandt andetdriver LivaRehab Sydsjælland leverer anonym rådgivning over telefonen, på chat og ved fysisk fremmøde i 5 danske byer herunder Vordingborg og nu altså også i Næstved. Herudover driver foreningen et kvindekrisecenter i København.

For yderligere information

Kontakt

Kasper Tingkær, Presse- og Kommunikationschef

Tlf. 53716107 @: kt@livarehab.dk

Relaterede nyheder

Tilsynsrapport juni 2020

LIVa er en landsdækkende social organisation, som tilbyder hjælp til udsatte, med eftervirkninger af seksuelle overgreb, vold eller prostitution. Vi

Læs mere

Rådgivning og forløb

Rådgivning Ring på telefon: 53 71 61 06 eller skriv til frivillighed@livarehab.dk for anonym rådgivning

Forløb rådgivningchef Elisabeth Nørgård Andreasen på telefon 5371 6101 eller email ena@livarehab.dk

Kontakt LivaCreation

Skriv en mail til kth@livarehab.dk

Presse

Ring på telefon 5371 6105 eller skriv til: kommunikation@livarehab.dk

Støt os