Væk fra denne side
Liva fastholder støtten til sexsælgere – med velafprøvede metoder

Liva fastholder støtten til sexsælgere – med velafprøvede metoder

17. marts 2023

Altinget har i dag bragt en artikel, hvor de fokuserer på en bogføringsfejl fra Livas side på 10.000 kroner. Her skriver de, at Liva skulle have brugt penge fra Exit-bevillingen til et beskæftigelsesfremmende forløb i vores afdeling i Vordingborg. Dette er dog ikke rigtig.

Det er korrekt, at der skete en bogføringsfejl, som blev rettet og tilbagebetalt, så snart vi blev opmærksomme på det, hvilket Socialforvaltningen også har bekræftet. Pengene blev dog ikke brugt på et beskæftigelsesfremmende forløb, men på et oplæg om senfølger af incest, som der også blev indkøbt litteratur til, hvor flere af Exit-medarbejderne og vores frivillige deltog.

Samtidig har Altingets chefredaktør i dag i en leder postuleret, at det er Livas skyld, at Social- og Boligstyrelsen har lagt Exit-projektet ned, ca. et halvt år før det udløber, hvilket også er i strid med sandheden.

Styrelsen angiver fem grunde til beslutningen om at nedlægge projektet. København Kommunes opfattelse af personaleomsætningen hos Liva er én af dem. Resten af grundene angår ikke Liva, og kvaliteten af Livas arbejde anfægtes ikke. Desuden påstår chefredaktøren, at sexsælgere lades i stikken af Liva, nu hvor Exit-projektet er ophørt. Intet kunne være mere forkert. Vi fortsætter med at yde samme støtte til målgruppen, som vi hele tiden har gjort.

Vi er kede af, at en så vigtig indsats bliver afsluttet brat.

I Liva har vi hjulpet og støttet udsatte mennesker siden 2011 – og det bliver vi ved med, så længe der er et behov. Vores arbejde fokuserer på tre målgrupper – mennesker med skadevirkninger efter sexsalg, vold og incest og seksuelle overgreb.

Det er vores kerneopgave at sikre en kvalitetsbevidst behandling, rådgivning og støtte til alle målgrupper, og det er en opgave, vi ikke går på kompromis med eller tager for givet.

Vi er glade og taknemmelige for, at vi stadig har mulighed for at udøve vores arbejde med velafprøvede metoder, da vi ser effekten af det i vores deltagere og beboere, der med den rigtige støtte, får redskaberne til at ændre deres livssituation, der hvor de er, og tage kontrollen over eget liv tilbage.

Relaterede nyheder

Rådgivning og forløb

Rådgivning

Ring på telefon: 88 44 20 00 eller skriv til henvendelse@livarehab.dk for anonym rådgivning

Forløb

Kontakt os via e-mail henvendelse@livarehab.dk eller ring til vores hovednummer på tlf. 88 44 20 00

Støt os