Afslapningens nåleøje

Afslapningens nåleøje

24. oktober 2019
Nu tilbydes der NADA-behandling i LIVA

En krydret aroma fra den frisklavede te, er det første, der møder en, når man møder ind til NADA-cafe. Og det er en god beroligende start for den udsendte skribent, der i dag sammen med et hold LIVa-medarbejdere har indvilliget i at agere menneskelig nålepude i sagen tjeneste.

Velarprøvet model

NADA-modellen, der er en efterhånden velafprøvet behandlingsmodel, der har fokus på recovery, empowerment og personlig udvikling. Som et særligt centralt element er nålene. En form for øreakupunktur, hvor præcis placering af nåle påvirker kroppen på en måde, der skal være med til at sænke stressniveauet og angstsymptomer mm. NADA bruges i mange tilfælde, som supplement ved behandling af mennesker med misbrug, psykiske problemer og menes at understøtte en række andre metoder som f.eks. terapeutisk behandling.

Små prik, der lindrer

I LIVa har vi vores helt egen certificerede NADA-behandler, Lalou. Med en venlig, men også myndig stemmeføring,beder hun os om at sætte os til rette i 4.sals afslappende sofahjørne. I kopperne bliver  der skænket en helt særligt afslappende NADA-te og ud af højtalerne flyder rolige toner, der fylder lokalet. Nu begynder det. Desinficerede nåle bliver præcist og sirligt indført en for en i deltagernes ører. Enkelte mærker en lille smerte ved stikket, men de fleste bemærker det næsten ikke. Og da alle nåle er sat, sænker der sig en salig ro over sofaarrangementet. Deltagerne sidder med lukkede øjne og falder i med puderne i en halv times tid.

Nåleskræk var blevet afløst af nysgerrighed og afslappet tilfredshed. Det er næppe sidste gang medarbejdergruppen lægger øre til de små NADA-nåle.

INFO:

NADA-cafeen er åben for alle interesserede hver torsdag kl 13-14 på 4. sal i LIVas lokaler på Lergravsvej i København.

Relaterede nyheder

Tilsynsrapport juni 2020

LIVa er en landsdækkende social organisation, som tilbyder hjælp til udsatte, med eftervirkninger af seksuelle overgreb, vold eller prostitution. Vi

Læs mere

Rådgivning og forløb

Rådgivning Ring på telefon: 53 71 61 06 eller skriv til frivillighed@livarehab.dk for anonym rådgivning

Forløb rådgivningchef Elisabeth Nørgård Andreasen på telefon 5371 6101 eller email ena@livarehab.dk

Kontakt LivaCreation

Skriv en mail til kth@livarehab.dk

Presse

Ring på telefon 5371 6105 eller skriv til: kommunikation@livarehab.dk

Støt os