LivaShelter er navnet på Livas krisecenter for kvinder og evt. medfølgende børn. Krisecentret åbnede officielt den 8. marts 2019. LivaShelter er godkendt som krisecenter efter Servicelovens §109 og har plads til 20 kvinder og 8 børn.

Fra den første dag vi åbnede op for pladser, blev vi overvældet over de mange henvendelser vi fik. Fra kommuner, fra andre krisecentre, fra pårørende og kvinderne selv. Alt for mange kvinder er udsat for vold i deres nære relationer. Og alt for mange børn vokser op i et hjem med vold.

Hvert år udsættes ca. 38.000 kvinder for fysisk vold. Det er et overvældende og nedslående tal. Men det er samtidig et tal, der vidner om vigtigheden af, at vi står sammen om at synliggøre, bekæmpe og forebygge volden. Vold rammer i alle geografiske områder og i alle samfundslag. Ingen voldsudsatte bærer skylden for volden, selvom de ofte – som en del af voldens dynamik – foranlediges til at tro det.

I Liva støtter vi kvinder til at bryde ud af voldelige forhold og til at finde fodfæste og indre styrke i vejen ud af volden. Og vi forebygger vold i nære relationer ved at skabe oplysning om voldens dynamikker og hvordan vi kan imødegå dem. Vold kommer i mange former og voldens dynamikker er komplekse.

Hver gang vi her i Liva møder en kvinde, der har levet med en voldelig partner, bekræftes vi i voldens kompleksitet. Det kræver en enorm styrke at vende volden ryggen, fordi vold i hjemmet oftest handler om mere end vold. Kvinder, der lever i vold, drømmer også om et godt familieliv og håber, at også denne gang var sidste gang.

Hver gang vi møder voldsramte kvinder, bliver vi imponeret over deres mod. Ofte står de helt alene og kender kun det, de forlader. Ikke det, de står over for at skulle skabe. De er i dyb krise og har et akut behov for sikkerhed, støtte og omsorg. Det finder de hos os. Og ved at træde ind på et krisecenter har kvinderne allerede taget et stort skridt på vejen mod et liv uden vold. Gennem alle årene i Liva har vi kendt voldens mekanismer, og vi har erfaringen og ekspertisen til at hjælpe kvinderne videre.

I trygge rammer heles kvinderne og deres børn. I 2019 har vi haft kvinder og børn boende i alle aldre. Vi har en dagligdag sammen. Et liv sammen – selvom om det kun er for en midlertidig periode. Vi er midt i det – sammen. Det betyder, at vi vægter fællesskabet som en fundamental værdi og gennem 2019 har vi haft en række aktiviteter, herunder fisketur, en dag på stranden med madpakker og is, kørsel i kapervogne, demokrati-brunch på Grundlovsdag (og Folketingsvalget), tur i Tivoli, gratis adgang til Zoologisk Have og Den blå Planet, strikkeklub, debatklub, markering af alle højtider med tilhørende børneaktiviteter.

Læs mere via dette link